Radio BalkanFox

Boli vas glava, a koža svrbi? 7 znakova da vam je telo puno toksina

Promene u ponašanju i na telu poput nesanice ili čestog znojenja zanemarujemo, a to su važna upozorenja da nam je zdravlje ugroženo…

Mučnina, osip na koži, glavobolje, umor, samo su neki od simptoma koji pokazuju da vam je telo puno otrova, kažu stručnjaci. Pogledajte koji znakovi ukazuju da treba da obratite pažnju na to šta vam organizam poručuje i započnete detoksikaciju.

Nesanica

Nesanica je jedna od glavnih posledica nakupljanja toksina u organizmu. Ako imate problema sa spavanjem, to znači da bi trebalo da proverite jetru, jer je nesanica često povezana s problemima u radu tog organa. Probajte s napicima od brokolija, karfiola i sličnog povrća koji čiste jetru.

Jetra najčešće neutralizuje toksine, pa unesite u svoju ishranu što više namirnica bogatih sumporom, a beli luk je najbolji za to.

Foto: Shutterstock

Ako se budite umorni i tromi, osećaj letargije će vas pratiti ceo dan

Letargija

Ako se budite umorni i tromi, osećaj letargije vas prati ceo dan, trebalo bi da razmislite o detoksikaciji. Nećete rešiti problem ako nedostatak energije nadoknađujete stimulansima kao što je kofein. Naprotiv, samo ćete pogoršati stanje. Jedite puno žitarica jer su bogate B vitaminima, koji utiču na mentalne funkcije poput koncentracije i pamćenja.

Glavobolje

Hronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu ukazati na preveliku količinu otrova u telu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka glavobolja i migrena. Treba znati da se tokom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali posle izbacivanja otrova trebalo bi odmah da prestanu ili se znatno smanje.

Foto: Shutterstock

Ukoliko na koži primetite osip ili bubuljice, vreme je za detoksikaciju


Problemi s kožom

Ukoliko na koži primetite osip ili bubuljice, vreme je za detoksikaciju. Koža je najbolji pokazatelj da nešto nije u redu sa organizmom, jer sve što ne valja izbacuje se na njenu površinu.

Žuti ili beli jezik

Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine otrova u telu. Hrana koja sadrži toksine može da poremeti delikatnu sluz sistema za varenje što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv beli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni trakt bori protiv toksina.

Foto: Shutterstock

Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine otrova u telu


Nakupljanje masnog tkiva na stomaku

Toksini koje unosite kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišete pospešuju nakupljanje masnog tkiva na stomaku. To se događa zato jer mnogi toksini koji se zadrže u telu dospeju u abdomen i ostanu tu. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

Osećaj vrućine

Jedan od prirodnih načina na koji telo izbacuje toksine jeste znojenje. Kada je u telu previše otrova, ono će se „pregrejati“ pokušavajući da ih izbaci znojenjem, zbog čega konstantno možete osećati da vam je vrućina, čak i onda kada je napolju hladno.

Detoks napitak

* četiri isceđene pomorandže

* šolja limunovog soka

* kašičica meda

Pomešajte sve sastojke i ovaj napitak pijte svaki dan. 

 Dijeta sa svežim povrćem! Za mesec dana četiri kila manje (JELOVNIK)

Zdravlje

Sedmodnevni jelovnik zasniva se na svežem i barenom povrću, ali su dozvoljeni i nemasni mesni i mlečni proizvodi, integralni hleb i voće.

sledeća vest
Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE