Radio BalkanFox

brisanje podataka interner odjava delete

Ako nekada poželite da nestanete sa interneta, da izbrišete svoje naloge i podatke, evo kako to da uradite najbrže i na samo jednom mestu.

Brisanje naloga sa društvenih mreža ili nekih drugih internet lokacija ume da bude vrlo zamorno, teško, pa i frustrirajuće iskustvo. Većina sajtova, koji traže registraciju, napravljena je tako da u ovom ili onom koraku oteža brisanje naloga ili isključenje sa servisa u potpunosti.

Ipak, JustDelete.me portal sakupio je na jednom mestu direktne linkove ka mestima sa kojih možete najjednostavnije i najbrže da se isključite ili izbrišete svoje podatke.

Sajtovi su izlistani po abecedi i spisak stalno raste. Prema načinu na koji se možete isključiti sa nekog sajta i koliko dugo korisnički podaci ostaju u bazi JustDelete.me je sajtove podelio u četiri kategorije.

Foto: ustdelete.me screenshot

 

Zelena označava lako brisanje i uklanjanje gotovo svih podataka nakon određenog vremena posle brisanja. Žutom obojeni sajtovi zahtevaju nekoliko dodatnih koraka za brisanje, koji uključuju i traženje dozvole za brisanje naloga. Crvenom bojom predstavljeni su sajtovi sa kojih se veoma teško može ukloniti korisnički nalog i podaci. Nažalost, postoje i crnom bojom predstavljeni sajtovi koji još uvek ne nude mogućnost brisanja naloga i na kojima podaci korisnika ostaju zauvek u bazi sajta.

Neki od sajtova sa kojih ćete se teško “skinuti” su Wikipedia, WordPress.org, Sturbucks, Pinterest, Skype, Vine, Pandora, iTunes/Apple, Digg i drugi.

Facebook, Twitter, Yahoo, Google, Dropbox, Flickr, Forsquare, LinkedIn, MySpace, Outlook, Instagram i ImageShack će vam, između ostalih, lako dozvoliti da odete sa njih, ali će vaše podatke zadržati na svojim serverima još neko vreme, nakon kojih će podaci biti obrisani.

Potpuna anonimnosto vam, svakako, nije zagarantovana, ali ukoliko mislite da svet zna previše o vama, onda je JustDelete.me odlično mesto na putu vašeg “iščezavanja” sa interneta.

Na vama je, takođe, da u budućnosti pazite šta kačite i na koje se sajtove registrujete.


.K1info

radiobalkanfox

Dodaj komentar


Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE