Radio BalkanFox

BRZO VAM SE PRAZNI BATERIJA TELEFONA? Ovo su 3 glavna razloga

U nastavku pročitajte tri razloga zbog kojih baterija telefona može prebrzo da se isprazni.

Jako osvetljenje ekrana

Jako osvetljenje ekrana je jedan od najočiglednijih uzroka brzog pražnjenja baterije. Dakle, da bi vam baterija duže potrajala, trebalo bi da smanjite osvetljenje ekrana, a pomoći će i ako odaberete tamni (štedljivi) način rada.

Takođe možete podesiti osvetljenje svog telefona tako da se prilagodi spoljašnjem svetlu. To će mu omogućiti da potamni u okruženjima sa slabim osvetljenjem i posvetli u okruženjima s puno svetla.

Pozadinske aplikacije

Pozadinske aplikacije u suštini funkcionišu čak i kada ih aktivno ne koristite. Neke od njih su VPN, antivirus aplikacije, aplikacije za zdravlje i kalendar. Te aplikacije nadziru ili kontrolišu određene aspekte vašeg telefona bez vaše intervencije, što, iako je zgodno, značajno troši vašu bateriju, piše Make use of.

Pixabay

Mobilni telefon

Takođe, verovatno vam nije potreban velik broj ovih aplikacija koje rade konstantno u pozadini. U podešavanjima svog uređaja možete pronaći opciju optimizovanja baterije koja će, ako je aktivirana, zatvoriti sve nepotrebne pozadinske aplikacije. Zahvaljujući toj opciji, baterija bi mogla da vam potraje znatno duže.

Stalno ste onlajn

Ako su vam stalno uključeni mobilni podaci ili WiFi, to će sigurno uticati i na trajanje baterije jer ćete stalno primati obaveštenja, pozadinska ažuriranja i još mnogo toga kada vam to nije neophodno, prenosi Poslovni.hr

Kada idete na spavanje, poželjno je da isključite WiFi i mobilne podatke, a možete da odaberete i način rada u avionu (airplane mode).

Pratite nas na društvenim mrežamaInformer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE