PA ŠTA DA JEDE?! Za njega pica, sirevi i meso ne postoje: Čovek se razboli svaki put kada pojede povrće, OVO SU SIMPTOMI!

Foto: Shutterstock, Pixabay

Neki ljudi mogu toliko da mrze povrće da misle da su alergični na njega. Ali lekari su pronašli prvog čoveka koji zaista jeste, piše „Dejli mejl“.

Amerikanac (36) ima crveni osip koji ga svrbi po telu i osećao se ozbiljno loše svaki put kad je konzumirao ukiseljeno povrće, paradajz i patlidžan.

Njegovi simptomi su „buknuli“ pet sati nakon što je pojeo obrok, vraćajući se na svakih tri do šest nedelja, a traju dve nedelje. Patio je 17 godina, pre nego što mu je konačno dijagnostikovana teška alergija na histamin i dobio je prilagođen plan obroka.

Lekari kažu da je on prvi poznati pacijent koji bi stalno patio od teške reakcije u različitim fazama nakon što je pojeo određenu hranu. Nije samo povrće ono što mu je uzrokovalo probleme, već i pica, morski plodovi, sir, vino i ponešto od mesa.

Foto: pixabay.com

Pica

Ovo su simptomi

Njegovi bi simptomi počinjali mučninom, ekstremnim umorom, temperaturom, nedostatkom apetita i ponekad povraćanjem. Ova faza obično traje dva dana, ali s vremena na vreme može razviti pulsirajuću glavobolju koja traje i do nedelju dana.