Radio BalkanFox

Da li je dobro piti vodu za vreme jela?

AKO PIJETE VODU DOK JEDETE ODMAH PRESTANITE: Evo šta se dešava u VAŠEM ORGANIZMU, može biti LOŠE ZA ZDRAVLJE

Voda, Foto: Oleksii Akhrimenko / Panthermedia / Profimedia

Postoji raširena navika među ljudima da piju vodu tokom obroka, međutim, stručnjaci ističu da to može biti nekorisno, pa čak i štetno za digestivni proces.

Voda ima mnoge koristi za naše zdravlje – podržava probavu, održava hidrataciju kože, pomaže u procesu mršavljenja i pruža energiju. Preporučuje se unositi najmanje dve litre vode dnevno kako bismo održavali optimalno hidrirano telo. Međutim, važno je razdvojiti unos vode od obroka.

Kisela voda, Voda
foto: Danila Shtantsov / Alamy / Alamy / Profimedia

Stručnjaci upozoravaju da kombinacija vode sa hranom tokom obroka može razblažiti digestivne enzime koji su ključni za varenje hrane. To može rezultirati lošom probavom i problemima sa varenjem, uključujući opstipaciju. Pored toga, pijenje vode tokom jela može izazvati porast nivoa insulina, što povećava rizik od skladištenja masti u telu i može dovesti do gojaznosti.

Stručnjaci preporučuju da se voda ne konzumira pola sata pre jela i najmanje sat vremena nakon jela kako bi se izbegli potencijalni problemi sa varenjem. Ako se osećate nelagodno dok jedete i želite popiti gutljaj vode, bolje je to raditi postepeno, u malim količinama, umesto da pijete veće količine vode tokom obroka. Ovaj pristup može pomoći da se očuva efikasno varenje hrane i očuva dobro zdravlje.

Majke i snajke

02:02

DOBRO POZNATA PORODICA OTVORILA PETU SEZONU MAJKE I SNAJKE Pripremila jednostavan specijalitet koji će SVI OBOŽAVATI

(Espreso/24sedam)
Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE