Radio BalkanFox

Edvard Džejms Olmos o borbi s kancerom grla

Edvard Džejms Olmos prvi put je progovorio o svojoj borbi s kancerom grla. Poslednju turu zračenja obavio je krajem prošle godine i uspeo je da iz svega izađe kao pobednik, međutim, kako napominje – često je i dosad bio na ivici svega iz raznih razloga, ali ovoga puta „baš je gledao smrti u oči” i nimalo mu nije bilo lako.

– Ovo mi je prvi put da javno pričam o tome. Da, imao sam rak grla. Gotovo samo što sam se iščupao, 20. decembra sam poslednji put bio na zračenju. Mesecima dotad sam išao na terapije i ovde (na grlu, pokazuje) još imam kvržicu. Zarasta tako, posle svega… – objašnjavao je on u okviru podkasta „Mando & Friends”, pa zatim otkrio i oko čega su se njegovi lekari posebno brinuli na njegovom putu ka ozdravljenju.  

Edvard Džejms Olmos, Profimedia

 

– Pet doktora me je gledalo. Pre nego što smo krenuli u okršaj, jedan mi je rekao: „Moram samo nešto da kažem, mi ne znamo kako ćete posle da zvučite”. „Šta?! – iznenadio se bio Olmos, najpoznatiji po svojim ulogama u „Svemirskoj krstarici Galaktika” i „Porocima Majamija”.

– „Znate, uslovno rečeno, napadaćemo i glasne žice. Celo grlo. Znači, ovo će sve uticati na to kako gutate, govorite, dišete…” Mnogo mi je prijatelja pomrlo od ovoga. Strašna je to bolest – objašnjavao je prisećajući se i koliko je bio oslabio, te ostao bez mišića.

– Bio sam baš u formi. I sad sam. Plivam po milju na dan, najmanje, nekad i dve. Svaki dan. Onda veslam, dižem tegove… Ali telo mi se slomilo dok sam bolovao. Nisam hteo te cevčice, a kroz njih su me hranili, jer nisam mogao da gutam. To mi je mnogo teško palo – otvorio je dušu glumac.

Svoju ispovest završio je time što je kazao koliko se zbog svega kroz šta je prošao – promenio.

– Nekako… Razumem koliko je život, u stvari, lep. Ovo me je, da kažem, iskustvo, umnogome promenilo. Mnogo šta me je dovelo do ivice, ali ovo… Ovo je bilo blizu (smrti) – izjavio je u pomenutom podkastu Edvard Džejms.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama
24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE