Radio BalkanFox

Emotivan Bono Vox o obiteljskoj tragediji: ‘Srušila se kraj groba dok su joj spuštali oca u zemlju’


Irski glazbenik Bono Vox (62), pravog imena Paul David Hewson, po prvi put progovorio je o majčinoj smrti. U svojim memoarima ‘Surrender: 40 Songs, One Story’ otkrio je kako on i njegov stariji brat Norman imaju vrlo malo uspomena na majku Iris te da su se trudili izbjeći bol koju su osjećali zbog gubitka. Preminula je u rujnu 1974. godine. Samo nekoliko dana nakon što je doživjela moždani udar na očevu sprovodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Bojim se da je bilo gore od toga i da smo se rijetko ponovno sjetili nje. Bili smo trojica Iraca i izbjegavali smo bol za koju smo znali da ćemo je osjećati ako ćemo pričati i misliti o njoj – priznao je Bono. Imao je samo 14 godina kada je izgubio majku.

Opisao je i događaj s djedova sprovoda kada je vidio oca kako kroz gomilu okupljenih nosi majku u naručju.

– Žurio se da je odvede u bolnicu. Srušila se kraj groba dok su njezinog vlastitog oca spuštali u zemlju – prisjetio se. 

Tri dana kasnije brat i on otišli su u bolnicu kako bi se oprostili od nje. Njihov život je otada obilježen melankolijom, misterijem i melodramom.

Inače, Bono je sredinom lipnja otkrio da ima polubrata, za kojeg desetljećima nije znao da postoji. Saznao je za njega 2000. godine. Voditeljici emisije Desert Island Discs rekao je kako njegova majka Iris nije znala da njezin suprug ima dijete s drugom ženom.

– To je veoma bliska obitelj i shvatio sam da moj otac ima duboko prijateljstvo s tom prekrasnom ženom… a onda su dobili dijete. I sve ovo je čuvano kao tajna – rekao je Bono na radiopostaji BBC Radio 4. Nakon što je Bono saznao, razgovarao je sa svojim ocem Bobom prije njegove smrti 2001. godine.

– Pitao sam ga je li volio moju majku i rekao je ‘da’ – prisjetio se Bono.

Najčitaniji članci


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE