Radio BalkanFox

Evo šta od povrća i cveća morate posaditi u aprilu

EVO ŠTA OD POVRĆA I CVEĆA MORATE POSADITI U APRILU: Najpecizniji SPISAK radova za vašu PROLEĆNU BAŠTU

Koje cveće zasaditi ovog proleća?, Foto: Printscreen YouTube/Kruna VD

U aprilu se iz povrtnjaka može brati spanać, salata, rotkvice, mladi luk… Krajem aprila možete da posejete i lubenicu i dinju, mada ih ipak jedno vreme štitite najlonom od hladnog vremena.

April je mesec kada se orezuju maline i kupine, ali i kada se vinova loza vezuje. Najbolje bi bilo da voćnjak i vinograd pospete azotnim đubrivom.

Cveće u aprilu

April je mesec u kojem se seju skoro sve vrste cveća. Sredite leje tako što ćete ih očistiti od lišća i sasušenih grančica, a potom prekopati. Višegodišnje cveće okopajte i prihranite đubrivom.

Ovaj mesec posadite lukovice. Ako volite gladiole koje će cvetati od juna do septembra, sada ih posadite.

Evo koje cveće treba saditi u aprilu
Evo koje cveće treba saditi u aprilufoto: Printscreen

Kada sadite lukovice, imajte u vidu da one moraju dobro da se ukopaju u zemlju kako ne bi došlo do smrzavanja lukovice ili mehaničkog oštećenja prilikom okopavanja. Kad jednom već posadite lukovice, morate redovno da ih zalivate kako se ne bi osušile.

Jagode okopajte, odstranite im sasušene listove, a potom ih prihranite. Ako imaju dovoljno sunca, uskoro će početi da cvetaju.

U aprilu sadite i ovo cveće

Dan i noć

Mogu da se sade direktno u zemlju ili u saksije. Ovo cveće se često sadi u kasnu jesen jer dobro podnosi hladnoću, ali ako ga posadite sada do juna ćete uživati u njegovim divnim cvetovima.

Lobelija

Bogata plavim i sitnim cvetom, ova biljka voli senovite delove vrta. Seje se direktno u saksiju i veoma brzo napreduje.

Zalivajte svoje cvće doboljno svakoga dana
Zalivajte svoje cvće doboljno svakoga danafoto: Printscreen/Youtube/ Moj svet biljaka

Cinija

Cveće koje neodoljivo podseća na hrizanteme seje se u aprilu. Možete je sejati direktno u leje, a uskoro ćete dobiti lepe cvetove. Cinija voli puno sunca, a u narodu je poznata pod nazivom „lepi čovek“.

Kadifa

Omiljeno cveće naših baka se seje u prvim danim aprila. Veoma se dobro prima pa ćete uskoro uživati u prvim listićima ove zahvalne biljke. Cveta tokom celog leta i ne zahteva preteranu negu.

Srećno!

BONUS VIDEO:


13:23

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

(Espreso / Blic Žena Iris Krdžić / Prenela I.O.)
Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE