Radio BalkanFox

Ginekolog o tragovima krvi nakon seksa

GINEKOLOG OTKRIO ŠTA ZNAČE TRAGOVI KRVI NAKON SE*SA: Više nema DILEME, ovo SAZNANJE će vas...

Ilustracija, Foto: Profimedia

Seks je sastavni deo života skoro svih odraslih ljudi. On je zdrav, zabavan, ima brojn emotivne i fizičke dobrobiti, a i pomoću njega se razmnožavamo.

Ipak, postoje situacije u kojima je seks bolje izbegavati, čak i ako su partneri raspoloženi i voljni za njega.

Ginekolog Heder Rupi kaže da joj pacijentkinje često postavljaju pitanje postoje li situacije u kojima seks nije poželjan.

Ako ste u dilemi, najbolje je da pitate svog lekara za konkretnu situaciju, ali evo u kojim slučajevima je bolje da odložite vođenje ljubavi za neki drugi put.

7 razloga zbog kojih žene mogu imati tragove krvi nakon seksa

Svađa, Seks, Ljubav, Potencija, Libido
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

Pre Papa-testa

Sperema može učiniti Papa-test manje osetljivim, zbog čega ginekolog savetuje da se uzdržite od seksa dan uoči pregleda.

Iznenadno vaginalno krvarenje ili bol

Ovde nije reč o menstrualnom krvarenju, već o iznenadnom, neobjašnjivom. Tačkice ili tragovi krvi na donjem vešu, kao i bol, mogu da se jave tokom ovulacije, ali ako bol traje duže ili krvarite obilnije, da nije reč samo o tragovima krvi, trebalo bi da odete kod lekara.

Komplikacije u trudnoći

Većinu trudnica zanima da li je seks u trudnoći dozvoljen, a ginekolozi su oko toga saglasni – ukoliko je trudnoća regularna, seksualni odnosi neće naškoditi plodu.

Međutim, ukoliko je reč o komplikovanijoj trudnoći ili primetite krvarenje, bol, napravite pauzu u spavaćoj sobi i idite kod lekara jer komplikacije u trudnoći mogu da se pogoršaju seksom.

Neko vreme posle porođaja

Teško da je bilo kojoj ženi do seksa tri dana posle porođaja, ali ginekolozi to ipak napominju za svaki slučaj – posle carskog ili vaginalnog porođaja ne bi trebalo da imate seksualne odnose barem do prve ginekološke kontrole, kada će lekar proveriti da li sve zarasta kako treba.

U slučaju infekcije

Kada imate bilo kakve simptome infekcije, poput vaginalnog sekreta neuobičajenog mirisa, svraba ili peckanja “tamo dole”, bilo bi pametno da se uzdržite od seksa i odete kod lekara. Ne samo što seksualni odnos može da bude bolan ako imate infekciju, već infekcija može da se proširi, a ukoliko je zarazna, postoji rizik da je prenesete i partneru.

03:58

ČETVRTAK JE BIO DAN ZA PREBIJANJE, U SVAKOM OBROKU SU BILE BUBE Ispovest eks stanara CZ Đorđa Vasiljevića: OVO KAŽE ZA LEGIJU

(Espreso/medik.rs)
Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE