Radio BalkanFox

Heroji Halijarda na Kanskom festivalu

Autori filma „Heroji Halijarda“ boravili su protekle nedelje na Kanskom festivalu. Ratna drama Radoša Bajića inspirisana operacijom „Halijard“, najvećom pojedinačnom akcijom spasavanja savezničkih (američkih) pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, predstavljena je u okviru filmskom TV marketa.

Nedeljko Bajić, Kanski festival 2023, Kanski festival
foto: Privatna Arhiva

– Prvi put smo u Kanu. Mala ekipa „Kontrast studija“ bila je na filmskom marketu, gde se okuplja cela industrija sa svih kontinenata. Išli smo s namerom da promovišemo naš film. Želja nam je da on bude predstavljen i u svetu. Imali smo nekoliko sastanaka u vezi s njegovom prodajom u svetu i učešćem na nekoliko filmskih festivala – kaže za Kurir jedan od producenta Nedeljko Bajić.

Glavne uloge u ovom ostvarenju, čije je nastajanje podržao Telekom Srbija, tumače Žarko Laušević, Petar Božović i Radovan Vujović, ali i američki glumac i sprski zet Stiven Mur.

– Kan je divan. U toku dva dana sreli smo dva puta ekipu filma Martina Skorsezea „Ubice cvetnog meseca“. Prve večeri smo ih videli na crvenom tepihu, a druge u pres-centru. Robert de Niro moj je omiljeni glumac, Skorseze reditelj, a Leonardo Dikaprio najbolji glumac srednje generacije. Bili smo na metar od legenda filma – zaključuje Bajić uz osmeh.

Kanski festival 2023, Kan, Martin Skorseze, Rober de Niro, Filmski festival u Kanu 2023, Leonardo Dikaprio
foto: BP/BACKGRID / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Igrani film „Heroji Halijarda“ realizovan je uz podršku Filmskog centra Srbije i Pokrajinske vlade AP Vojvodina. Premijera je zakazana za novembar 2023. godine.

Kurir.rs/ TV ekran

Bonus video:

00:32

RADOŠ BAJIĆ I RADIŠA UROŠEVIĆ ZAPEVALI U DUETU: Glumac i pevač UHVAĆENI na proslavi u okolini Kragujevca! (VIDEO)

Kurir
Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE