Radio BalkanFox

Jelena Radanović o sinu Naumu i autizmu

"SLOBINA LJUBAV I BRIGA POPRAVILE SU STANJE MOG AUTISTIČNOG SINA" Jelena Radanović iskreno o borbi njenog naslednika Nauma

Foto: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Jelena Radanović, žena pevača Slobe Radanovića, jednom prilikom je ispričala da njen sin iz prvog braka Naum ima autizam i prve znake ovog razvojnog poremećaja primetila je kada je njen naslednik imao dve i po godine.

Jelena, naime, često putem Instagram profila odgovora na pitanja koja zanimaju njene pratioce u vezi sa ovom temom, a kako je otkrila planira u budućnosti da napiše i knjigu o tome.

– Da li Sloba ulaskom u život tvoj i tvoje dece doprineo da Naum bude bolje (srećnije, raspoložrnije…)? – glasilo je pitanje.

– Sigurna sam da ovo nije “politički korektan” odgovor, ali da jeste… Sloba je svojom ljubavlju popravio mnogo toga – odgovorila je Jelena.

Jelena Radanović
foto: Printscreen

Radanovićka je nedavno istakla da je Naum počeo da govori tek sa pet godina, ali ne tečno i razgovetno i da su najveći problem imali tokom njegove druge i treće godine.

– Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao telo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava deca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija… Uvek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji – napisala je Jelena.

Jelena Radanović
foto: Printskrin/Instagram

Na pitanje kako se sada dečak oseća i kako njegovo lečenje napreduje, rekla je:

– Super je, on je srećan dečak. Daleko od deteta urednog razvoja, ali daleko i od oblika autizma koji je imao pre pet godina. Sada je problem razumevanje govora i generalno razumevanje, ali sve što smo radili dalo je određen rezultat. Povremeno je hiperaktivan, spava odlično, voli da pliva. Autisti generalno vole vodu – otkrila je Slobina supruga.

kurir.rs/blic

Kurir
Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE