Radio BalkanFox

Jelena Radanović otkrila kako je Sloba uticao na njenog autističnog sina

Nije joj bilo lako da odgaja sina Nauma, ali kad je on ušao u njen život sve je postalo mnogo lepše

Sloba Radanović i Jelena se obožavaju
Sloba Radanović i Jelena se obožavaju foto: Instagram / jelenaradanović

Pevač Slobodan Sloba Radanović pre nekoliko godina upoznao je Jelenu i veoma brzo su shvatili da su veoma slični jedno drugom. Gotovo od prvog dana Jelena je videla da je Sloba nežani i romantičan, a briga i ljubav koju je pokazao prema njenom sinu bili su joj poput melema na ranu.

 

Ona nikada nije od javnosti krila da iz prvog braka ima sina Nauma, koji je autistično dete. Ponosna je majka i mada joj nije bilo lako nikada nije ni pomislila da odustane od borbe za njega. 

 

 

Ipak, dolaskom Slobe u njen život mnoge stvari su se promenile na bolje. Jelena često na svom Instagram profilu deli informacije koje se tiču njenog privatnog života i odgovara na brojna pitanja koja joj pratioci postavljaju u porukama.

 

Da li Sloba ulaskom u život tvoj i tvoje dece doprineo da Naum bude bolje (srećnije, raspoložrnije…)? – glasilo je pitanje.

 

Sigurna sam da ovo nije “politički korektan” odgovor, ali da jeste… Sloba je svojom ljubavlju popravio mnogo toga – odgovorila je Jelena.

 

Ona je nedavno ispričala i da je Naum počeo da govori tek sa pet godina, ali ne tečno i razgovetno i da su najveći problem imali tokom njegove druge i treće godine.

 

Sloba i Jelena se savršeno razumeju i jedno drugom su velika pdrška
Sloba i Jelena se savršeno razumeju i jedno drugom su velika pdrškafoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao telo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava deca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija… Uvek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji – napisala je Jelena.

 

 

Na pitanje kako se sada dečak oseća i kako njegovo lečenje napreduje, rekla je:

 

Super je, on je srećan dečak, Daleko od deteta urednog razvoja, ali daleko i od oblika autizma koji je imao pre pet godina. Sada je problem razumevanje govora i generalno razumevanje, ali sve što smo radili dalo je određen rezultat. Povremeno je hiperaktivan, spava odlično, voli da pliva. Autisti generalno vole vodu – otkrila je Slobina supruga.

 

Bonus video:

 

Sloba Radanović peva s majkom 

 

 

 
Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE