Radio BalkanFox

Josipu Lisac su oduševili radovi učenika iz Sesveta: ‘Dječice, čim ozdravim, dolazim vam u školu’

Nakon što smo posjetili prvašiće iz 1.a OŠ Iver iz Sesveta, koji su nas oduševili svojim radovima inspiriranima naslovnicom albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi’, javila se glazbena diva. Josipa Lisac (73) iskreno je ganuta i oduševljena idejom učiteljice Ivane Brekalo Pintač, prema čijoj su ideji i nastale slike.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Ovo je genijalno, pozdravljam i čestitam na sjajnoj ideji učiteljice. Djeca su fenomenalna, pokazala su svoju kreativnost, maštovitost, veselje… Koliko su se samo trudili, radili, slikali. Svatko od njih je pokazao najbolje. Treba stvarati, treba kreirati, treba biti svoj i treba to pozdraviti. Doći ću vam u posjet. Moram malo ozdraviti, ali sve vas odmah puno pozdravljam. Genijalni ste i nastavite tako dalje – poručila je marljivim učenicima preko naše redakcije legendarna Josipa.

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Učenicima je trebalo oko sat vremena da kreiraju mala umjetnička djela. Sad krase pano škole i rijetko tko kraj njih prođe, a da se ne zaustavi i ne divi im se. Učiteljica je dodala da su neki učenici već znali za Josipu Lisac kad im ju je ona prvi put spomenula. Ostali su sa zanimanjem otkrivali sve o divi. S gramofona su slušali ploču ‘Dnevnik jedne ljubavi’.

– Palo mi je na pamet da bismo mogli i mi obilježiti 50. rođendan tog albuma. Rekla sam to kolegici i upravo mi je ona dala jaki vjetar u leđa. Podržala me i tad sam znala da sam na pravom putu. Ploču sam već imala kod kuće pa smo nabavili i gramofon za školu. Imali smo i crnog papira i rezač pa sam svaki papir odrezala u formatu vinila. Preostalo je samo da učenici bijelom temperom nacrtaju Josipu, inspirirani slikom s albuma – rekla je učiteljica Ivana. 

Foto: MATIJA HABLJAK/PIXSELL

Najčitaniji članci


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE