Radio BalkanFox

Jugoslovenska glumica živela u teškoj bedi, pa je smestili u dom

JUGOSLOVENSKA GLUMICA ŽIVELA NA VODI I IMALA 39 kg: Otpisali je zbog godina, a zbog bolesti umalo IZGUBILA NOGU! Evo gde je danas

Foto: Printscreen YouTube

Jedna od najuspešnijih glumica, Ex-Yu filmova, 71-godišnja Jadranka Matković, ostvarila je zavidnu glumačku karijeru, ali njen život nije bio nimalo lak i danas živi u jednom zagrebačkom domu za starije i nemoćne, a u javnosti se dugo nije pojavljivala.

Odigrala je 26 televizijskih i čak 68 filmskih uloga. Životne nevolje dočekala je nespremna. Nakon što su je izbacili iz stana u kome je živela, glumica je zbog povišenog šećera dobila gangrenu, pa joj je pretila amputacija noge.

Jadranka Matković
foto: Printscreen YouTube

Jadranka živi u domu za stare poslednje dve godine, i to u sobici koju deli sa cimerkom, jer ne može da priušti jednokrevetni stacionar, otkrila je u razgovoru za 24 sata.

Nudili su joj jednokrevetnu sobu u domu, ali on je koštao preko 62.000 dinara. Prijatelji su joj savetovali da to prihvati, ali glumica kaže da sa penzijom od 52.500 dinara ne može to da priušti. Rado bi to, kaže, uzela da može. Teško je danas i zaraditi tih 10.000 dinara razlike. Posla kojim bi platila tu razliku u njenoj branši, kaže, nema.

– Kad se nađeš u takvoj instituciji, ljudi te otpišu, nestao si iz javnog života. Gledam ko od starijih kolega uopšte radi. Malo ih je. Bilo bi lepo ponovo snimati, ali nisam sigurna koliko sam fizički spremna za tempo rada od jutra do mraka. Dugo sam izvan toga – izjavila je Jadranka.

Jadranka Matković
foto: Printscreen YouTube

Danas se kreće uz pomoć štapa jer joj je pretila amputacija noge. Morala je hitno da se hospitalizuje, a živela je samo na vodi i nije jela. Imala je samo 39 kilograma, nakon čega je na preporuku doktorke otišla u starački dom.

– S obzirom na zdravstveno stanje i moje godine, tražila je da se prebacim u starački dom. Došla sam bolesna i smestili su me u stacionar. Oporavila sam se, ugojila barem pet-šest kila, imam doručak, ručak, večeru – otkrila je i dodala da je posećuju kolege glumci i prijatelji.

Jadranka je tokom bogate glumačke karijere snimila više od 120 uloga, a one poslednje odigrala je u serijama „Kud puklo, da puklo“ i „Nad lipom 35“. Prvu je ulogu ostvarila davne 1969. godine u seriji „Sumorna jesen“, a publika je dobro pamti i iz „Čaruge“ i „Bogorodice“.

(Kurir.rs)

Bonus video:

NEĆU DA ARČE MOJU ZADNJICU! Glumica pobesnela zbog filma u kome je potpuno obnažena: PROBLEM NASTAO OKO GOLE POZADINE

04:21

NEĆU DA ARČE MOJU ZADNJICU! Glumica pobesnela zbog filma u kome je potpuno obnažena: PROBLEM NASTAO OKO GOLE POZADINE

Kurir
Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE