Radio BalkanFox

Kolege se poslednji put oprostile od Lauševića

SVA NAJVEĆA IMENA JUČE SU PLAKALA ZAJEDNO Božović, Trivalić, Manojlović...pogledajte ko je sve došao da isprati velikog Žarka FOTO

Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Juče u Beogradu održana je komemoracija i ispraćaj za kremaciju glumcu Žarku Lauševiću, koji je preminuo prošle nedeje u 63. godini.

Poslednji pozdrav velikanu našeg glumišta došle su da upute brojne kolege, prijatelji, ali i poštovaoci njegovog lika i dela.

Žarko Laušević, kremacija
foto: Kurir

Od ranih jutarnjih časova, ljudi su se okupljali ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je održana komemoracija slavnom Žarku. U čast velikog umetnika govorile su brojne kolege, a njihove reči koje su kidale dušu, odzvanjale su salom.

komemoracija, Žarko Laušević
foto: Zorana Jevtić

U prvom redu na komemoraciji, bila je utučena porodica – supruga Anita i deca, Asja, Jana i Dušan, kao i drugi članovi porodice. Nemi od bola, tiho su ušli u salu, a nakon poslednjeg aplauza koji je trajao minutima, izašli su i uputili se ka Novom Groblju.

Ispraćaj za kremaciju okupio je neverovatan broj ljudi, koji su strpljivo stajali u redu i čekali da se ovoga puta oni poklone Žarku Lauševiću, velikom imenu našeg glumišta.

Žarko Laušević, kremacija
foto: Zorana Jevtić

Sva najveća imena našeg glumišta došla su nema od bola i sa jednom ružom u ruci, za šta se veruje da aludira na Žarkovu ulogu u filmu “Oficir sa ružom”, kako bi na večni put ispratili omiljenog Šmekera.

Među prvima na sahranu stigli su: Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Lutkić, Dragan Bjelogrlić…

Pored krema glumišta koji su se okupili, na komemoraciji i ispraćaju za kremaciju bili su i Ivica Dačić i Vuk Drašković. Inače, glumca i Draškovića vezuje posebna saradnja, a književnik je sve vreme bio u kapeli.

Žarko Laušević, kremacija, Ivica Dačić
foto: Zorana Jevtić

Skrhana od bola u pratnji Irfana Mensura i supruga došla je Vesna Trivalić, koja nije mogla da sakrije koliko žali zbog odlaska Lauševića.

Žarko Laušević, kremacija, Vesna Trivalić, Irfan Mensur
foto: Zorana Jevtić

Još jedna scena, koja je posebno dirnula sve, bio je emotivni oproštaj Radmile Živković od Lauševića. U kapeli su odzvanjali jecaji glumice, koja nije mogla da sakrije tugu.

Žarko Laušević, kremacija
foto: Zorana Jevtić

Mnoge kolege, bile su neutešne i pokušavale su da sakriju bol na licu, zbog gubitka dragog prijatelja i velikog glumca Žarka Lauševića.

Potresan poslednji govor održao je glumac Nebojša Dugalić, zbog koga se porodica slomila od bola.

Žarko Laušević, kremacija
foto: Zorana Jevtić

Više fotografija porodice možete pogledati u galeriji:

Porodica je sve vreme bila u kapeli, gde je primala izjave saučešća sat vremena, a onda se povukla, kako bi u miru ožalili gubitak.

(Kurir.rs)

Bonus video:00:08

Lauševićeva deca u zagrljaju na poslednjem ispraćaju oca


Kurir
Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE