Radio BalkanFox

Nikako ne ostavljajte ključeve na stolu i nož u hlebu! Poteraće vas ozbiljna beda, a evo šta morate da uradite ako slomite ogledalo

Postoje brojna verovanja kojih se mnogi slepo drže kako bi privukli novac i sreću u svoju kuću. A mnoga drevna učenja su razvila čitave teorije na ovu temu, od kojih je najpoznatije Feng šui. Međutim, u narodu postoje i neka druga sujeverja, a evo koja su opstala do dan danas.

Dakle, bi sreća posetila kuću, držite u svom domu strani novčić kao talisman, ali samo u srebrnoj boji, a da bi u životu sve išlo kao „po loju“, sačekajte mlad mesec i ispremeštajte nameštaj po svojoj kući.

Nikada ne bacajte polu-pojedene komade hleba ako ne želite da izgubite svoju sreću. Komadi hleba, čak i pokvareni i osušeni, ne treba bacati, inače će bogatstvo napustiti kuću. Bolje hraniti životinje ili ptice.

Ako vas je sreća napustila, potrebno je da sipate so na sve prozorske daske u kući. I neka leži dok se sreća ne vrati. Posle toga, biće potrebno da se so pomete (nikako je rukama ne smete dodirnuti), stavi u kesu i odnese daleko od kuće, gde ćete je zakopati.

Foto: pexels.com

 


Ako se spotaknete o desnu nogu, to znači da je nevolja blizu. Da biste je izbegli, potrebno je tri puta da gazite desnom nogom o zemlju i kažete: „Idi u zemlju nevoljo, dalje od mene“. Ako se spotaknete o levu nogu, to obećava sreću.

Ako vas je novčana sreća napustila, stavite malu količinu mahovine ispod tepiha u vašoj kući, novac će početi da dolazi.

Zaduživanje i pozajmljivanje, kao i brojanje novca moguće je samo do podneva. Ako to uradite uveče, onda nećete imati novca.

Ako želite da poklonite nekome novčanik, obavezno u njega stavite novčanicu ili novčić tada će vaš poklon doneti dobro onome kome ga poklonite, a novac će se naći u njegovom novčaniku. Da, i vaše blagostanje će rasti.

Foto: Shuterstock

 


Nakon zalaska sunca, ne preporučuje se prebacivanje novca iz ruke u ruku, inače možete postati siromašniji. Bolje je staviti novac na sto ili čak baciti na pod, da bi ga pokupio onaj kome ga date.

Ne bi trebalo da stavljate ključeve ili šešir na sto, ili da sedite na stolu to sluti na siromaštvo.

Ako se ogledalo razbije u kući, da biste izbegli nevolje, isperite njegove delove vodom i zakopajte ih u zemlju. Ako u prostoriji u kojoj visi ogledalo, nekome dugo nije bilo dobro, ili su se tamo posvađali, ili se desila neka nevolja, ogledalo se mora obrisati svetom vodom.

Nikada ne ostavljajte nož zaboden u hleb ako ne želite da upoznate siromaštvo, glad i oskudicu.

Foto: Shutterstock

 


Ni u kom slučaju ne dajte siromašnima novac koji ste dobili za kusur pri kupovini soli ili hleba inače se i sami možete naći u siromaštvu. Takođe, nemojte davati poslednju novčanicu koja je ostala u novčaniku.

Nakon što nabavite novi novčanik, stavite skupoceni zlatni nakit tamo na kratko. Tada će doći bogatstvo i veliki novac.Stavite ovo preko noći u WC šolju i rešite se smrada u kupatilu! Provereno radi, a svi ga imamo u domaćinstvu

Dom i porodica

Neprijatni mirisi u kupatilu često frustriraju mnoge domaćice i mogu predstavljati problem.

sledeća vest
Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE