Radio BalkanFox

Niko nije ni slutio da je OVO ključ svega, Srbi prvi to ne praktikuju!


Perl Tejlor je žena koja je rođena davne 1921. godine. Živela je na Jamajci a onda je emigrirala u SAD 1947. godine. 

Svi se dive njenoj dugovečnosti pa je njega praunuku Tejlor Bernal odlučila nam prenese svima njene lekcije za dugovečan život. 

Niko nije očekivao da je odgovor i najveća tajna – voleti sebe!

Zaista volim sebe i mislim da mnogi ljudi imaju problem jer ne misle na sebe, već misle na sve što postoji. Ali prvo morate da mislite o sebi. Um je veoma moćan. Koju god nešto pomislite, dobro ili loše, to dolazi iz vašeg uma i tako se materijalizuje, tako da je pozitivno razmišljanje veoma važno –  rekla je ona.

 

Perl priprema svaki obrok sama, jede samo kuvano i sveže, nikako prerađene i industrijske namirnice. Otkrila je da joj je njeno kubansko, jamajčansko i indijsko nasleđe usadilo potrebu za korišćenjem potpuno prirodnih namirnica. Ali iako još uvek povremeno jede meso, uključujući rebarca, piletinu i mlevenu govedinu, većina Perline ishrane je vegetarijanska. Ova stogodišnjakinja obično počinje svoj dan doručkom od seckane banane i papaje, nakon čega slede palačinke napravljene od kinoe, lanenog semena i pirinča u prahu. “To je dobar ritual koji pomaže mom stomaku”, rekla je ona.

Veče se obično sastoji od jamajčanskog pirinča i pasulja. Kada je u pitanju održavanje hidratacije, Perl pijedve do tri boce mineralne vode i jednu šolju kafe bez kofeina dnevno. Kune se i u svoj domaći “zeleni sok” koji pravi od aloe vere, celera, peršuna, đumbira, zelja u prahu i vode i pije ga obavezno pre večere. Takođe, otkriva i da svake nedelje popije oko dve čaše crnog vina, za koje kaže da “pomaže u ispoljavanju sreće”.

Perl je otkrila da je  najintenzivniji trening koji radi šetnja po lokalnom supermarketu. Takođe redovno praktikuje niz laganih vežbi za noge, podižući svaku nogu 10 puta i držeći je četiri ili pet sekundi u vazduhu. 
Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE