Radio BalkanFox

NIKOLA ROKVIĆ: Znam da je Marinko bio ponosan na mene te večeri!

Nastupima jednih od najvećih zvijezda sa domaće i regionalne scene završen je Ilidžanski festival narodne muzike 2023 godine.

Ono što će i te kako ostati upamćeno svakako je nastup Nikole Rokvića. Pojavio se na sceni i uz brdo emocija te sa suzama u očima otpjevao veliki hit svog pokojnog oca Marinka Rokvića ” Snegovi beli opet veju ” , pjesmu koju je Marinko 1980 godine premijerno otpjevao baš na ovom Festivalu. Ovdje su bili Marinkovi prvi početci i ovdje su nastali neki od najvećih njegovih hitova .

Za Nikolu je bila ovo posebna noć. Plakali su mnogi , dirnuti momentom koji je teško opisati pa možda i najvećim pjesnicima..

Nikola, posebna noć . Šta je za tebe značio ovaj nastup?

– Jeste, to je za mene bio vrlo emotivan i značajan nastup jer od kada znam za sebe znam i za Ilidžanski festival. Marinko je uvijek nama pričao o svojim početcima i uopšte o značaju festivala za cijeli region i koliko je velikih pjevača iznjedrio i velikih hitova tako da je to za mene onako jako lično veče bilo..

Pjevao si pjesmu ” Snegovi beli opet veju” pjesmu koju je tvoj otac 1980 godine premijerno izveo na festivalu. Suze u tvojim očima , mnogo emotivan trenutak za tebe!? Možeš li mi reći šta si i kako si se osjećao u tom trenutku?

– Osjećao sam se, mogu reći posebno u tim trenutcima . U trenutku pomiješana radost , tuga , ponos ali najbitnije u svemu tome je što sam osjećao veliku ljubav a ljubav je veća od svih emocija koje mogu da nas obuzmu u tim trenutcima . Tako da je sve to bilo pomiješano, posebno veče .Vjerujem i znam da je Marinko bio ponosan na mene te večeri.

Mene zaista tvoj nastup dojmio i izdvojila bih ga od svih ostalih, i meni su suze krenule . Bio je to poseban trenutak kako za tebe tako i za sviju nas . Ostat će upamćeno !

– Vjerujem da je bilo posebno, nadam se da je i publika uživala a i osjetio sam ja nekako tu konekciju sa divnom Sarajevskom publikom .Nadam se da je ovo jedan veliki korak ne samo za mene nego uopšte za Festival i vjerujem da će iz godine u godinu biti sve bolji i bolji.Ovo je stvarno bilo fenomenalno i više nego što sam očekivao , u organizaciji, orkestru, prenosu , sama bina i publika tako nadam se da će svake godine biti sve bolje i bolje te da će doći na ono mjesto koje zaslužuje , kao od 1964 godine , kada su velike , najveće zvijezde Safet Isović, Zaim Imamović nastupale .

Osim Marinkove pjesme publiku si počastio i svojim velikim hitom.. Šta to trenutno radi Nikola, spremaš li neko iznenadjenje za poštovaoce tvoje pjesme , kakvi su ti planovi?

– Mnogo koncerata mnogo nastupa, čak možda sam sebi i previše nastupa zadao al dobro trudim se da nekako nadomjestim sa sportskim zdravim životom , sve te velike napore i sve te velike ciljeve koje sam sebi zadao. Spremam nove pjesme .Čekam da mi Dragan Brajović Braja uradi jedno tri /četiri dobre pjesme i nadam se da će bar jedna biti hit . Druženje sa publikom i nove pjesme eto to je novo kod mene.


AmraKumro

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE