Radio BalkanFox

Ovako danas izgleda udovica Tome Zdravkovića, a njihova priča je POSEBNA


Gordana Zdravković ni posle više od 3 decenije od Tomine smrti ne prestaje da ga voli i seća ga se.

Legendarni pevač Toma Zdravković preminuo je pre 32 godine, a njegova udovica Gordana, s kojom je dobio

sina Aleksandra, došla je u Beograd kako bi prisustvovala pomenu povodom godišnjice smrti.

— Sve me podseća na njega kada dođem u Beograd, čekam ga da se pojavi odnekud. Podseća me na njega čak i VMA kad prođem podseti me na njega — ispričala je Gordana, koja godinama živi u Americi, gde je živela i sa Tomom u jednom periodu života.

On je jedini koji mi je govorio da uzmem dete i da idem odavde jer se sprema rat. Govorio je: “Molim te, idi, ne želim da dete doživi rat”. Uzela sam dete i otišla. Možda i ne bih otišla da to nije bila njegova želja.

Gordana je pričala o životu u Americi i otkrila kako sada živi.

— Moj život je sveden na posao, sina i kuću. Radim posao koji volim, imam par prijatelja, ništa naročito — rekla je Tomina udovica, pa otkrila i neke detalje o Tominom sinu i ćerki.

— Sin nije želeo da dođe, ima puno razloga. Negova ćerka Žaklina će doći. Sin nije prevazišao neke stvari. Sa Žaklinom sam dosta pričala o Tominom životu, ona je ostala željna svog oca. Sin jako liči na Tomu i ima i dosta njegovih osobina.

Gordana i Toma upoznali su se na sličan način kao u filmu, koji je imao mnogo odjeka na domaćoj javnoj sceni.

— Mene nije upoznao u kafani, upoznao me je u frizerskom salonu. Kao i u filmu. Neko ga je poslao kod nekog ko zna srpski da se ošiša. Pripit je došao i pitao da li može da se ošiša. Tako je sve počelo. Kada bih se ponovo rodila, izabrala bih sve isto. Ne bih menjala ništa, bilo je i lepog i manje lepog, ali uvek interesatno. Nikad se nisam ljutila kada je ostajao u kafanu, nisam ga sputavala ni u čemu. Kafana je bila njegova druga kuća, nisam htela da ga menjam, bila sam tu da ga pratim. Živeo je kako je želeo, s obzirom da je bio i bolestan, želela sam da živi punim plućima — rekla je Gordana u emisiji “Premijera”.

( GLOSSY )


newsmedia2

radiobalkanfox

Dodaj komentar


Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE