Radio BalkanFox

Ovo će sve da PROMENI ZA 180, KAKAV OBRT

DARA OTKRILA NAJVEĆU TAJNU FILMA O JASENOVCU: Ovo će sve da PROMENI ZA 180, KAKAV OBRT

Foto: Printscreen/youtube

Iako nije imala ranijeg iskustva na filmskom setu, jedan od glavnih utisaka nakon gledanja filma o stradanju zatočenika u ustaškom logoru Jasenovac jeste da je pred Biljanom Čekić, ako to bude želela, velika karijera

Nakon fima „Dara iz Jasenovca“ cela Srbija i region je zanemeo – jeziva priča koja je oživela na našim malim ekranima nikog nije ostavila ravnodušnim, pogotovo gluma mlade Biljane Čekić, devojčice koja je igrala Daru.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva otkrila da je svesna u kakvom je filmu igrala i dodala da joj svi već danima čestitaju i govore da su ponosni na nju.

– Svi su zadovoljni, drago mi je što smo videli film, ostavio je jak utisak na mene, možda i više nego kad smo snimali – rekla je Biljana i otkrila šta joj je najteže palo.

– Snimanje po noći jer nisam navikla da ostajem do kasno, ali i emotivno teško scene. Kada držim brata u krilu i trebam da ga dam – pričala je Biljana, a onda joj je glas zadrhtao.

Ona je otkrila i da za tu scenu nije bilo veštačkih, filmskih suza, već pravih.

– Naterala sam sebe da plačem. Shvatala sam koliko je to emotivno i onda sam se uživela u ulogu i suze su same krenule.

Biljana je rekla da je o Jasenovcu znala, zbog prabake koja je bila odvedena u logor.

– I u školi smo učili i u kući se pričalo o tome. Moja prabaka i rođaci su bili u Jasenovcu i to mi je na neki način pomoglo da odigram ovu ulogu.

(Espreso)
Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE