Radio BalkanFox

POSLEDNJA POSVETA ŽARKA LAUŠEVIĆA DAČIĆU: Reči koje paraju dušu

POSLEDNJA POSVETA ŽARKA LAUŠEVIĆA DAČIĆU: Reči koje paraju dušu - šef diplomatije se zauvek OPROSTIO od prijatelja!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, E-stock

Šef diplomatije Ivica Dačić juče je prisustvovao komemoraciji i poslednjem ispraćaju slavnog glumca Žarka Lauševića, koji je preminuo 15. novembra ove godine, u 64. godini. Ministar spoljnih poslova se oglasio na svom zvaničnom Instagram nalogu, te podelio posvetu koju mu je Žarko napisao 14. februara 2023. godine.

Foto: Instagram.com/ivica.dacic.rs

Posveta Žarka Lauševića

Ivici Dačiću, gospodinu koji je umeo da mi pruži ruku u najtežim trenucima mog života. Žarko Laušević – reči su koje je Žarko posvetio Ivici.

– Sećanje na tebe živeće večno. Čuvamo te u našim srcima. Počivaj u miru! Zbogom, dragi prijatelju! – dopisao je Ivica.

Foto: Instagram.com/ivica.dacic.rs

Posveta Žarka Lauševića

Podsetimo, dan nakon Žarkove smrti, Dačić je ispričao do tada nepoznate detalje odnosa sa Lauševićem, kom je pre 11 godina uručio pasoš Republike Srbije u Njujorku, gde je nakon služenja kazne zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja trećeg muškarca u Podgorici, Žarko živeo sa svojom porodicom.

Nije verovao da ću da mu donesem pasoš, tako da, eto, tako smo se upoznali. Mene je nekako život upoznao sa Žarkom, zato što sam bio ministar unutrašnjih poslova. Znate da je u nadležnosti ministarstva i državljanstvo, i onda je jedna grupa glumaca tražila razgovor sa mnom i založili se za za Žarka, da je on u izuzetno teškoj situaciji. Nisam ga poznavao do tada, ali naravno da sam znao za njegov rad, svi smo mi znali, on je stariji od mene šest godina, ali je svakako bio naš idol… – počeo je Ivica.

Imao je nerešeno pitanje državljanstva, odnosno postojala je mogućnost da ukoliko se ne reše papiri, on nije imao pasoš, da ga bukvalno na ulici sretnu policijski organi, kontrola i da ga izruče Crnoj Gori. Čim sam dobio njegovu saglasost, krenuli smo to da radimo i iskoristio sam priliku, kada sam službeno boravio u Njujorku, pošto je on živeo u Njujorku, da se sretnem s njim… – ispričao je Dačić gostujući na “Tanjugu”.

Foto: Tanjug-J.Ilić

Ivica Dačić
Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE