Radio BalkanFox

Poznati pevači na Jugoviziji


Muzičko takmičenje “Jugovizija” bilo je mesto gde su se mnoge zvezde koje danas znamo okupljale, predstavljale svoje pesme i pokušavale da se izbore za odlazak na “Evroviziju”.

Jugoslavila je učestvovala na popularnom muzičkom takmičenju 27 puta, od 1961. do 1992. godine, a izostala je u tom periodu pet puta.

Na Jugoviziji su pesme izvodili umetnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Zanimljivo je da se Lepa Brena sa “Slatkim grehom”, pojavila čak dva puta – sa pesmama “Miki Mićo” i “Sitnije, Cile, sitnije”.

Jedan od onih koji danas ne izgleda uopšte isto kao kada se takmičio na ovom festivalu je Željko Samardžić. On se predstavljao sa grupom koja se zvala “Rondo”, a izvodili su pesmu “Linda”. 

Čak je i Suzana Mančić oprobala sreću, pa je izvela pesmu “Vreme nežnosti”, Neda Ukraden je pevala “Šaj, rode, Šaj”, a Kaliopi pesmu “Emanuel”. 

Izvođači iz Hrvatske su bili najuspešniji na ovom takmičenju i pobedili su čak 12 puta, dok Makedonci nisu nijednom trijumfovali.

Jedini put kada je SFRJ pobedila na “Pesmi Evrovizije” bilo je 1989. godine, kada je bend “Riva” izveo pesmu “Rock Me”.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama
24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar


Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE