Radio BalkanFox

Pravilo 2-2-2 za srećan brak

Naša rutina je uglavnom sastavljena od važnih obaveza, brige o sebi, zadacima, ali ne smemo zaboraviti da u tim dnevnim aktivnostima pronađemo vremena za svog partnera.

“Mnogi parovi pogrešno misle da rad na njihovoj vezi treba da bude naporan rad na pitanjima kao što su vezanost i rešavanje sukoba. Ove stvari su važne, ali temelj dugotrajne ljubavi je izgrađen na zajedničkim uspomenama i dubokoj povezanosti.” – objasnila je terapeutkinja za parove Laura Silverstein.

U ovome vam može pomoći magično pravilo 2-2-2 za koje mnogi smatraju da izbacuje vezu iz monotonije i pomaže da se dublje povežete sa partnerom.

Brak
foto: Profimedia

Šta je pravilo 2-2-2? Funkcioniše na sledeći način:

Svake dve nedelje izađite na večeru.
Svaka dva meseca idite negde za vikend.
Svake dve godine odlazite negde sami na nedelju dana.
Putovanje van grada zahteva planiranje i nije lako dostupna ili pristupačna opcija za sve. Ipak, ovo pravilo pruža dobru polaznu tačku za preispitivanje načina da uživate u nečijem prisustvu.

“Pravilo 2-2-2 obezbeđuje strukturu i odgovornost tako da se vi i vaš partner pobrinete da se zabavite i ne rizikujete da svoju vezu stavite na poslednje mesto dok upravljate logistikom svakodnevnog života”, objašnjava teraputkinja.

Mnoga istraživanja ukazuju da je prioritet zajedničko vreme. Nalazi sugerišu da su pojedinci dvostruko srećniji kada su sa svojim supružnikom nego kada su sami. Još jedna sjajna stavr kod ovog pravila jeste što možete da menjate brojeve.

Ukoliko želite da intezivno razbijete monotoniju u braku, možete da probate pristup 1-1-1 koji podrazumeva izlaske jednom nedeljno, zajednički vikend jednom mesečno i odmor od nedelju dana jednom godišnje.

Bez obzira da li sledite pravilo 1-1-1 ili 2-2-2, poenta je da izdvojite vreme samo za vas dvoje jer je to važan korak u stvaranju trajne ljubavi.

BONUS VIDEO

01:03

PUSTI BRIGU U NEDELJU NA KURIR TELEVIZIJI! Suzana Mančić progovorila o ljubavi iz mladosti pa otkrila kako sada održava brak

(Espreso/novosti)
Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE