Radio BalkanFox

Regruterka napokon dala odgovor! Evo šta da kažete na razgovoru za posao, kad vas pitaju zašto baš vas treba da zaposle (VIDEO)

Odgovor bi trebalo da ističe kompaniju, ulogu za koju se prijavljujete, kao i vaše ambicije.

Nema sumnje da razgovori za posao mogu da budu veoma naporni i iscrpljujući, a iako se pitanja koja vam poslodavci postavljaju, često ponavljaju, može delovati kao da nema pravog odgovora. 

Jedno od pitanja koje se redovno postavlja jeste i “Zašto bi trebalo baš vas da zaposlimo?” Ukoliko ste do sada odgovarali nešto poput “Zato što ću odlično obavljati taj zadatak”, regruterka Emili, koja se bavi pronalaženjem novog poslovnog kadra, ističe da to nije dovoljan odgovor. 

– Pružićete odgovor koji ističe kompaniju, ističe ulogu, ističe vaše ambicije. Zvučaće ovako: “Kada sam video da Gugl zapošljava na poziciji starijeg regrutera, znao sam da moram da se prijavim, jer sam se zaista uskladio sa osnovnim vrednostima vaše kompanije. Kada sam dalje istraživao samu ulogu, znao sam da sam da donosim sve Eksel i veštine prezentacije, koje su bile ključne za poziciju. A kada razmišljam o svom razvoju u karijeri, znam da je Gugl kompanija u kojoj želim da rastem, učim i ulažem u nju, tako da mi se čini da mi se savršeno uklapa – rekla je Emili, ali je dobila i nekoliko komentara poput:

– Treba mi plata bi bio prihvatljiviji odgovor. 

– Zašto moram da molim da bi me neko primio da radim?

– Došlo je do toga da ti je potrebna diploma iz intervjuisanja.

– Recite vi meni zašto bi ja trebalo da radim ovde?

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs


Sjajna tortilja-kajgana! Doručak koji se brzinski pravi i daje energiju za odličan početak dana (VIDEO)

Recepti

Nekoliko jaja, paradajz, suhomesnato i još par namirnica, biće dovoljne za ovaj ukusan doručak.

sledeća vest
Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE