Radio BalkanFox

SVeštenik o umiranju na praznik

SVEŠTENIK OTKRIO ŠTA SE DESI SA DUŠOM AKO NEKO UMRE NA VELIKI PRAZNIK: Ovo je prava ISTINA, reči će vas ZALEDITI

Ilustracija, Foto: Youtube printscreen/Mark Noonan

Mnogi imaju razne teorije o tome šta se dešava s dušom ako se neko upokoji na praznik, a evo šta je zapravo istina.

Po hrišćanskom verovanju i učenju crkve, smrt je prelazak iz ovozemaljskog privremenog života u nebeski večni život. U nekom krajevima Srbije za smrt i pogreb vezani su brojni običaji kao i verovanja, koji su ponekad u suprotnosti sa učenjem crkve.

Sigurno ste barem jednom čuli priču da smrt na veliki hrišćanski praznik je znak da ga je “Bog sačuvao” ili da je “uzeo najboljeg na dan kada su mu vrata raja odmah otvorena”, piše Žena.blic.rs.

Ovo verovanje rasprostranjeno je u mnogim krajevima Srbije, a o ovoj temi retko kad je govorilo neko svešteno lice.

Sveštenik Arsenije za pomenuti portal na pitanje da li je smrt na hrišćanski praznik, naročito za vreme Božića ili Uskrsa znak da je pokojnik dobio sigurno mesto u carstvu nebeskom, reagovao je opaskom: “Znate kako kažu u našem narodu – Sačuvaj me Bože, iznenadne smrti”.

“Ne znam odakle potiče ideja da duše upokojenih na praznike ili između Božića i Vaskrsa imaju neku drugačiji status od onih koji odu Gospodu od Vaskrsa do Božića. Ne postoji razlika u danu kada se neko upokoji, jedina je razlika da li je neko pripremeljen za smrt ili ne. Najpre treba se moliti za dušu pokojnika. Pa, se za dušu pokojnika treba moliti na dva značajna praznika – Praznik Blagovesti, koji označava početak našeg spasenja i Praznik pravednog Lazara, koga je Hristos vaskrsao, vratio u život, posle četiri dana prebivanja u grobu”, rekao je sveštenik.

01:11

UBICA JE ONAJ KOJI PRVI OBJAVI ČITULJU Rusi kroz istoriju ovako kažnjavaju nelojalnost? Filipović: Smrt Prigožina nije slučajna

(Espreso/Stil/žena blic)
Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE