Radio BalkanFox

Tajna hita „Ti samo budi dovoljno daleko”

Jedna od najpoznatijih rok balada „Ti samo budi dovoljno daleko” Generacije 5 pesma je zbog koje su mnogi takoreći „rezali vene”, pokušavali da prebole raskid, a Goranu Miloševiću iz pomentog sastava obeležila život. Iako je mnogi danas sa setom pevaju, malo ko zna pozadinu priče – kako je nastala ova numera i kome je posvećena.

Naime, prvobitno je bila pisana za Zdravka Čolića, a pošto ju je on odbio, ona je našla put do frontmena pomenute grupe, pa i publike. Posvećena je jednoj od najlepših žena bivše Jugoslavije i samoj ljubavi Gorana i Jelene Tinske. Zbog svog izgleda Milošević je bio poznat po nadimku Apolon, a njih dvoje su se upoznali na veoma zanimljiv način. 

Ljubavna priča Jelene i Gorana

„Generacija 5″. ATAImages/M. K.

 

Jelenu je fotograf Miki Veličković fotografisao i, kada joj je doneo fotografije, tu su bile i neke s Goranom Miloševićem. Čim ih je pogledala, zaljubila se u njega. Tinska, takođe, nije gubila vreme – našla je njegov broj i kontaktirala ga. Međutim, on nije verovao da ga baš ona  zove, pa joj je spustio slušalicu.

Ipak, ona nije odustajala, a ubrzo je došlo i do njihovog prvog susreta.

Kada ju je Goran video, bila je to ljubav na prvi pogled. Beograd je mnogo pričao o ovom paru, a nazivali su ih i „najromantičnijim“. Jelena Tinska je tada pevala u rok grupi „Lutka“. Često su pevali jedno drugom, a kroz Beograd su se vozili na Goranovom motoru i na taj način privlačili pažnju gde god da se pojave.

Međutim, ova ljubav nije imala slavan kraj. Mediji su pisali da je Jelena uhvatila Gorana u krevetu sa drugom, a on se pravdao da je u pitanju samo stjuardesa koja je prespavala u njegovom tu. Bio je to najburniji period života Tinske. Koliko je ljubav bila velika govori i činjenica da joj je Goran posvetio jednu od najpopularnijih pesama Generacije 5 „Ti samo budi dovoljno daleko”.

– Ta pesma je bila namenjena Zdravku Čoliću. Čola tu pesmu nije prihvatio i ona dođe u naše ruke. I mi shvatimo da ona može da bude romantična pesma, jer svi su je svi izvdoili u nekakvom brzom tempu. Mi to napravimo kao singl i stavimo na B stranu. Na A strani je bila pesma „Umoran od svega”. Tito umire, radio kreće da pušta te singlice sa B strane jer su to bile balade, i kreće lavina. Svi kreću da se raspituju ko smo, počinju da nas hvale – otkrio je Dragoljub Ilić Ilke svojevremeno za „Probudi se”.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama
24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE