Radio BalkanFox

(TEST) Pre nego što se vratite bivšem postavite sebi ovih 10 pitanja!

Da su bili dobri, ne bi bili bivši, poznata je izreka koju izgovaraju svi koji su stavili tačku na vezu i odnos s bivšim partnerima. Međutim, ponekad ne možemo da odolimo, a da se ne zapitamo da li smo doneli pravu odluku i da ne padnemo u iskušenje da im damo novu šansu.

Ponekad je ljubav jača od svih nepisanih pravila koja je društvo nametnulo, pa ste odlučili da oprostite bivšem partneru, pružite drugu šansu, da pokušate još jednom iako ste bili povređeni, jer možda će ovog puta biti bolje. Ako znate šta želite i šta osećate, ne treba da se držite pravila i niko ne bi trebalo da vas sputava. Osim ako su razlozi toliko jaki da biste ponovo mogli da budete povređeni.

Ako još uvek osećate obostranu hemiju, znači da vaša priča nije završena. Iskrenost, otvorenost i sposobnost da sami sebi priznate istinu, glavne su vrednosti koje mogu da obećaju zaista srećan kraj.

Foto: Shutterstock

Prvo se podsetite zbog čega ste rasksinuli

Kako biste bili sigurni da ste doneli odluku koja je dobra za oboje, potrebno je da odgovorite na deset pitanja koja su psiholozi sastavili kako bi pomogli osobama u ovakvoj situaciji, piše Zadovoljna.

Rekonstrukcija – da ili ne? 

1. Koji su razlozi zbog kojih smo raskinuli?

2. Šta se od tada promenilo kod mene, a šta kod partnera?

3. Kako se trenutno osećam u svom životu – proizlazi li želja za rekonstrukcijom veze iz mog ličnog nezadovoljstva ili usamljenosti?

4. Da li je njegova inicijativa za obnavljanjem veze povezana s trenutnom životnom situacijom? Primera radi, da li je upravo raskinuo s bivšom?

Foto: Freepick

Da li ste jedno drugom oprostili?

5. Mogu li da tolerišem njegove osobine koje su mi ranije smetale?

6. Mogu li ponovo proživeti prekid odnosa s tom osobom?

7. Da li smo oboje spremni da razgovaramo o razlozima raskida iz prošlosti?

8. Da li smo jedno drugom oprostili?

9. Gledajući pet godina unapred – da li ću s tom osobom biti srećnija nego što sam sad?

10. Delimo li slične vrednosti i stavove, odnosno – da li ćemo moći da tolerišemo međusobne različitosti?

Nema tačnih odgovora na ova pitanja. Ona služe da vas podstaknu da malo bolje razmislite kuda vodi odluka da obnovite vašu vezu. 

 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs


Ne teže pobedi u svađi, ne izbegavaju konflikte... 7 stvari koje ne treba raditi, ako želite uspešnu vezu

Ljubav

Ukoliko želite da imate kvalitetnu vezu, postoji nekoliko stvari, poput ne izbegavanja konflikata, koji će vam pomoći da to i ostvarite.

sledeća vest
Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE