Radio BalkanFox

UZ OVAJ AUTOMOBIL TREBAĆE VAM I BENZINSKA STANICA! Ako ste pomislili da vaše vozilo troši mnogo, pogledajte OVU CIFRU

UZ OVAJ AUTOMOBIL TREBAĆE VAM I BENZINSKA STANICA! Ako ste pomislili da vaše vozilo troši mnogo, pogledajte OVU CIFRU

Foto: Jon G. Fuller / Vwpics / Zuma Press / Profimedia

Američki automobili su odavno poznati po ogromnoj potrošnji goriva. Ipak, jedan od njih se posebno izdvaja, a cifre koje dolaze od njegovih vlasnika o tome koliko „čorbe“ troši na pređenih 100 kilometara mnoge ostavljaju u neverici.

Chevrolet Camaro je 1966. predstavljen kao odgovor na popularni Ford Mustang. Prva generacija Camara, koja se proizvodila u SAD od 1966. do 1969, imala je u sebi sve ono po čemu je jedan takav automobil iz šezdesetih godina prošlog veka poznat, uključujući i raskošnu potrošnju goriva.

Mnogi su se šalili da je uz posedovanje Camara trebalo zakupiti i benzinsku stanicu, ali potrošnja goriva nije bila šala.

Bazični Camaro imao je redni 3,8-litarski motor sa šest cilindara i 140 KS, uparen sa manuelnim menjačem sa tri stepena prenosa. Ugradnjom V8 motora (SS verzija) sa 6,5 litara i 350 KS dolazimo do fascinantne brojke.

Ševrolet Kamaro, Camaro SS, camaro, Kamaro SS, Kamaro
foto: Jon G. Fuller / Vwpics / Zuma Press / Profimedia

Vlasnici ovog modela šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka javljali su neverovatne podatke, a prosek potrošnje na 100 km bio je oko 43 litre goriva. Odnosno, litar goriva na malo više od dva kilometra.

(Kurir.rs/ B92)

Kurir
Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE