Radio BalkanFox

Žena pojela ribu pa joj amputirali udove

ŽENA POJELA OVU RIBU PA JOJ AMPUTIRALI RUKE I NOGE: Prsti i stopala su joj bili CRNI ova stvar se SVIMA MOŽE DESITI

Žena, Foto: Printscreen/Tviter/ ExpressUSNews

Ženi u Kaliforniji morali su da amputiraju sve udove nakon što je pojela komad nedovoljno termički obrađene tilapije.

Mami iz Kalifornije su amputirana sva četiri uda nakon što je pojela ribu koja je bila zaražena smrtonosnom bakterijom, piše NYpost.

Laura Barahas (40) je prošlog meseca kupila ribu na lokalnoj pijaci u San Hozeu koju je sama pripremila i pojela kod kuće, napisala je njena prijateljica Ana Mesina u GoFundMe kampanji. Barahas je provela više od mesec dana u bolnici boreći se s infekcijom bakterije „vibrio vulnificus“ pre nego što su joj u sredu odstranjeni svi udovi.

„Svima nam je to jako teško. To je užasno. Ovo se moglo dogoditi bilo kome od nas“, rekla je Mesina za KRON.

„Skoro je izgubila život. Bila je na respiratoru. Stavili su je u medicinski induciranu komu. Prsti su joj bili crni, stopala crna, donja usna crna. Imala je potpunu sepsu i bubrezi su joj otkazivali“.

Riba je navodno bila zaražena potencijalno smrtonosnom bakterijom „vibrio vulnificus“ koja se nalazi u sirovoj morskoj hrani i morskoj vodi.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je 1. septembra izdao zdravstveni savet, upozoravajući na porast bakterijskih infekcija „vibrio vulnificus“ u SAD zbog povećanja temperature vode, prenosi Insider.

Vibrio vulnificus je bakterija koja uspeva u toplijim vodama Meksičkog zaliva, prema CDC-u. Poznato je da bakterije Vibrio svake godine uzrokuju oko 80.000 bolesti u Sjedinjenim Državama, navodi agencija, a prenosi N1.

01:03

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

(Espreso/n1)
Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE