Radio BalkanFox

Život princeze Ane

Princeza Ana, jedino je žensko dete kraljice Elizabete i njenog pokojnog supruga, princa Filipa. Ova princeza imala je buran život sve dok nije upoznala svog sadašnjeg muža, a sada je proslavila 72. rođendan.

Skandali koji su vezani za ovu damu godinama su zadavali glavobolje njenim roditeljima, ali je ona danas, uprkos burnoj prošlosti, desna ruka kraljice Elizabete i mnogi je smatraju najvrednijim članom kraljevske porodice.

Princeza Ana
foto: Profimedia

Princeza Ana nosi i titulu jedne od najopasnijih žena u kraljevskoj porodici jer je niko ne može kontrolisati, pa ni kraljica. Ona je, takođe, jedina osoba koja može u bilo kom trenutku doći do kraljice Elizabete na tajni broj.

Iako nije u centru pažnje, čini se da vuče konce u porodici. Uvek je pokušavala da sakrije svoj privatni život od medija. Njen prvi brak sa kapetanom Markom Filipsom ubrzo se pokazao kao greška i javnost je jasno videla da princeza nije srećna. Njeno nezadovoljstvo je rezultiralo glasinama o preljubi, a sud je saznao da je imala aferu sa policajcem narednikom Krosom koji je radio kao obezbeđenje u njenoj kući.

Princeza Ana
foto: Profimedia

Čuvar je prebačen na drugu lokaciju pre nego što je afera izašla u javnost. Najveći skandal u kraljevskoj porodici dogodio se 1989. godine, kada je u britanskom časopisu The Sun izašla potvrda o njenoj dugogodišnjoj aferi sa kraljevskim pomoćnikom Timotijem Lorensom.

Princeza Ana sa kapetanom Markom Filipsom
Princeza Ana sa kapetanom Markom Filipsomfoto: Profimedia

Pisma su ukradena iz njene aktovke kada je otišla da poseti kraljicu u Bakingemskoj palati. Posle četiri meseca istrage i ispitivanja i uzimanja otisaka prstiju više od pet stotina ljudi koji su u tom periodu posetili ili bili u palati, agenti nisu pronašli krivca koji je ukrao princezina pisma. Čim je afera postala javna, kapetan Mark Filips je podneo zahtev za razvod. Par se zvanično razveo tek 1992. godine, a princeza i Timoti Lorens su odmah iskoristili priliku da zajedno javno prisustvuju Kaledonskom balu.

Kraljevski zvanični fotograf je posvedočio da princezu nikada u životu nije video tako srećnu. Par se venčao 1992. godine i nemaju dece, ali En iz prvog braka ima ćerku Zaru i sina Petra.

(Kurir.rs)

Bonus video:

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Kurir
Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE