Radio BalkanFox

Znamo ga iz serije ”Sivi dom”,uloga mu je otvorila mnoga vrata u glumi, a hteo je da bude muzičar

Za “Sivi dom” okupljena je prvoklasna glumačka ekipa, predvođena Batom Živojinovićem kao ,,Upravnikom”. Miša Janketić bio je u ulozi vaspitača Belog, Dragan Nikolić glumio je vaspitača Zeku, Milo Miranović “stražara pesnika”, dok je Radmila Živković igrala Šiljinu majku, a Rahela Ferari bila “Ruža-lopuža”. Kroz seriju je prošlo više od 100 glumaca i 5.000 statista.

Bane Vidaković u ''Sivom domu''
Bane Vidaković u ”Sivom domu” • youtube
Serija je Zoranu Cvijanoviću, Žarku Lauševiću, Dubravku Jovanoviću, Andrijani Videnović, Branku Vidakoviću, Rajku Prodanoviću, između ostalih, otvorila vrata velike slave, koju su tek polovično iskoristili u godinama posle.

Bane Vidaković
Bane Vidaković

Bane je tokom snimanja ove serije u odnosu na danas znatno mršaviji, a mnogi su smatrali da je on tada bio jedan do najlepših mladih glumaca.

Bane je rođen u Beogradu, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića 1983. godine.

Bane Vidaković u ''Sivom domu''
Bane Vidaković u ”Sivom domu”

Imao je svoj bend i želeo je da se bavi muzikom, ali na nagovor Borisa Komnenića pokušao je da upiše Fakultet dramskih umetnosti. To mu je uspelo iz drugog pokušaja i primljen je u klasu profesora Predraga Bajčetića. 1983. godine je diplomirao.

Bane Vidaković (Foto: Screenshot TV Blic)
Bane Vidaković (Foto: Screenshot TV Blic)

U dosadašnjoj karijeri Branko je ostvario preko 50 filmskih i serijskih uloga. Glavne uloge je tumačio u filmovima: „Crna Marija“, „Švedski aranžman“, „Flert“, „Seks – državni neprijatelj broj 1“, „Flešbek“, itd. Glumio je u serijama: „Kamiondžije 2“, „Sivi dom“, „Kraj dinastije Obrenović“, „Otvorena vrata“, „Gore dole“, „Lisice“, „Moj rođak sa sela“…

BONUS VIDEO:
PulsONLINE

radiobalkanfox

Dodaj komentar


Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE