Radio BalkanFox

Dragica Radosavljević Cakana o situaciji na Kosovu i Metohiji

Dragica Radosavljević Cakana Kosovo

Foto: Privatna arhiva, Nikola Tomić

Situacija na Kosovu je dramatičnija iz minuta u minut, a pevačica Dragica Radosavljević Cakana, koja je inače poreklom sa Kosova, ističe kako je veoma zabrinuta.

Naime, ona je istakla da je deo njene porodice, majka i sestra, i dalje dole i ističe da je totalni haos.

– Pre nekoliko dana sam se vratila iz Leposavića. Ništa nije ukazivalo na to da će situacija ovoliko da eksalira. Doduše, godinama na Kosovu miriše na odvratnost, ali mislila sam da Albanci mogu da nađu minimum pristojnosti i da žive dostojno sa Srbima. Majka i sestra mi žive u Leposaviću baš preko puta opštine gde je trenutno totalni haos. Šalju mi slike i snimke i ne mogu da verujem šta se događa. KFOR umesto da štiti Srbe, oni štite šiptare! Ništa mi nije jasno – kaže pevačica.

Cakana dodaje da joj snimke non stop šalju majka i sestra i videla i da je veoma zabrinuta zbog njih.

– Na snimcima koje mi šalju majka i sestra videla sam da je KFOR postavio bodljikave žice i napravio tampon zonu između Srba i Albanaca. U šoku sam, besna i tužna zbog svega što se događa. Ljudi od nemoći pevaju. Sa šiptarima se očigledno ne može. To je jedan narod koji je odlučio da uzme Kosovo. To je isto kao kada bih ušla u nečiji stan i uzela mu sobu i još ga i maltretiram sve do te mere dok ga ne isteram iz sopstvenog stana. Eto, tako se Albanci ponašaju prema Srbima na Kosovu. Odrasla sam u Leposaviću i Mitrovici i Albanci nikada nisu smeli da pređu u naš deo jer je bilo policije. Sada rade šta hoće. Nije mi jasno zašto nam uzimaju ono što je naše i zašto nam prave nemir. Ne mogu da verujem da sa tim ljudima nije moguć nikakav dogovor – istakla je ona za “Informer”.

Podsetimo, u današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika KFOR-a i srpskog naroda ima povređenih Srba, među kojima je i izveštač Tanjuga.

Više stotina Srba okupljeno je ispred opštinskih zgrada na severu Kosova i traže povlačenje kosovske policije i novoizabranih gradonačelnika Albanaca, Srbi na lokalnim izborima nisu učestvovali i odbijaju da prihvate albanske predstavnike na vlasti u opštinama gde Srbi čine više od 95 odsto stanovništva, javlja Kosovo-online.com. Pripadnici italijanskog dela Kfora se nalaze na ulazu u Bošnjačku mahalu, gde su se rasporedili od ranih jutarnjih sati. Prisutno je nekoliko džipova i kamiona sa više od 100 vojnika.

(Telegraf.rs)
Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE