Radio BalkanFox

Kako da prevaziđete negativne emocije

Veoma je važno identifikovati i adresirati emocije kako bismo održali naše emocionalno i mentalno blagostanje.

„Jedan od najboljih načina da prođemo kroz naše emocije je da ih priznamo i identifikujemo misaoni proces koji je doveo do ovih osećanja. Vođenje dnevnika je odličan način da to uradite, ali takođe možete razgovarati sa nekim kome verujete. Ako osvestite kako se osećate i o čemu razmišljate, bolje ste da pratite svoje emocije i primetite okidače/znake upozorenja. Smatram da mi ispisivanje svojih problema na papir često pomaže da identifikujem uzrok i jasnije pronađem rešenje“, napisao je terapeut Naval Mustafa.

Prvi korak je da identifikujemo i imenujemo emociju koju osećamo. Ovo će nam dati jasnu sliku o situacijama koje su dovele do ovoga i kako možemo da odgovorimo na emociju bez preduzimanja brzih ili trenutnih radnji zbog kojih bismo kasnije mogli zažaliti.

4 NAČINA KAKO DA PREVAZIĐETE NEGATIVNE EMOCIJE Dovedite svoje telo i um u balans

Foto: Shutterstock

 

Kada saznamo sa kojom emocijom se suočavamo, trebalo bi da budemo u stanju da identifikujemo uzrok koji je doveo do ove emocije. Udubljivanje i traženje situacija koje su dovele do nastanka ove emocije može nam pomoći da bolje razumemo sebe i svoja iskustva.

Kada se ustanovi emocija i njeno poreklo, sledeći korak je da obratite posebnu pažnju na obrasce ponašanja i misli na koje emocija utiče. Ovo će stvoriti više samosvesti i dati nam do znanja šta osećamo i mislimo. 

Poslednji korak je da izazovemo emociju i pokušamo da razumemo da li treba da osećamo ono što osećamo. Kada naučimo da izazivamo negativne emocije i misli, možemo se u skladu sa tim pozabaviti svojim osećanjima, piše hindustantimes.com
Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE