Radio BalkanFox

Uključio se i britanski premijer: Optužbe protiv Russella Branda su vrlo ozbiljne i zabrinjavajuće

Downing Street je u ponedjeljak opisao optužbe četiriju žena protiv britanskog komičara i glumca Russella Branda (48) kao ‘vrlo ozbiljne i zabrinjavajuće’. Brand je optužen za silovanje, napad i emocionalno zlostavljanje između 2006. i 2013., kada je bio na vrhuncu slave radeći za BBC, Channel 4 i glumeći u holivudskim filmovima.

Russell Brand allegations

Foto: John Stillwell/PRESS ASSOCIATION

Brand žestoko poriče optužbe, koje također uključuju tvrdnje o kontrolirajućem, nasilnom i predatorskom ponašanju, i rekao je u videu objavljenom na internetu u petak navečer da su svi njegovi odnosi bili ‘suglasni’.

– Ovo su vrlo ozbiljne i zabrinjavajuće optužbe. Metropolitanska policija zamolila je sve koji vjeruju da su bili žrtve seksualnog napada da se jave i razgovaraju s policajcima – rekao je glasnogovornik britanskog premijera Rishija Sunaka.

Scenes outside the Wembley Park Theatre where British comedian and actor Russell Brand is performing, in northwest London

Foto: SUSANNAH IRELAND

BBC, Channel 4 i Banijay UK, koji su kupili Endemol, tvrtku koju je Channel 4 naručio za proizvodnju spin-off emisija Big Brothera koje je Brand vodio, pokrenuli su istrage o Brandovom ponašanju dok je radio na njihovim programima.

Russell Brand allegations

Foto: James Manning/PRESS ASSOCIATION

Optužbe, koje su detaljno iznesene u zajedničkoj istrazi Timesa, Sunday Timesa i Dispatchesa Channela 4, uključuju ženu koja kaže da je bila seksualno napadnuta tijekom tromjesečne veze s Brandom kad je imala 16 godina i još je bila u školi.

Druga žena je rekla da je silovana u Brandovoj kući u Los Angelesu. Brand je rekao da je suočen s ‘nizom iznimno nečuvećih i agresivnih napada’.

– Usred ovog niza začuđujućih, prilično baroknih napada postoje vrlo ozbiljne optužbe koje apsolutno pobijam – rekao je u video izjavi.

Russell Brand allegations

Foto: James Manning/PRESS ASSOCIATION


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE