Radio BalkanFox

Dečak genije! Sa samo pet godina govori četiri jezika! Nećete verovati šta je naučio za samo pet dana!

Dečak Rafajel ima pet godina i ima neverovatnu moć pamćenja! U razgovoru sa voditeljem jedne emisije, on je pričao o tome koje jezike govori, na koga se ugleda, ali i koliko voli svoju mamu.

Prema rečima Rafajela, on pamti stvari tako što zamišlja slike koje su povezane sa tim stvarima i upisuje ih u svoju memoriju. 

Rafajel ima samo pet godina. Kada su ovom dečaku pokazali pedeset slika na kojima su bile nacrtane različite stvari, on je bio u stanju da zapamti svaku od njh.

Foto: Printscreen You Tube

 

Njegova majka je još od najranijeg detinjstva primetila da dečak može da zapamti imena ljudi, stvri koje je učio, ali i priče koje mu je čitala. Ona se našalila da ponekad, kada sretne nekog poznatog, a ne može da se seti imena, ona pita Rafajela da je podseti. 

Rafajel je priznao da, kada bi dobio priliku da ocenjuje svoju mamu koliko je dobra, na skali od jedan do deset, dao bi joj ocenu deset!

Foto: Printscreen You Tube


Foto:  


Sa samo pet godina ovaj dečak govori engleski, španski, korejski i japanski jezik. Ipak, priznaje da nije sasvim dobro naučio japanski i dodaje: još uvek!

Na pitanje na koga se ugleda i ko mu je najveći idol u životu, ovaj petogodišnjak je dao vrlo mudar odgovor, koji bi zadivio mnoge odrasle ljude: Ne možeš biti neko drugi, moraš da budeš svoj!

Rafajel, kao sva druga deca, voli da se igra, priča sa drugima i bude u centru pažnje. Ipak, u tako ranom uzrastu, on je stigao da nauči napamet ceo periodni sistem elemenata! 

U periodnom sistemu elemenata ima 115 elemenata i ja sam ih sve zapamtio za samo pet dana– rekao je dečak.

Foto: Printscreen You Tube


U emisiji u kojoj je gostovao, Rafajel je pozvao publiku da kažu bilo koji broj od 1 do 115 i on će pogoditi koji element se nalazi na tom broju! Da se kladio, dobio bi opkladu, jer je uspeo da pogodi sve!

 Provocira oblinama i ne skida se sa štikli! Svi radnici na gradilištu znaju ko je ona, za građevinu je tata mata (VIDEO)

Moda i lepota

Kada su snimci na kojima Duda Kavalkente obilazi gradilišta preplavili društvene mreže, mnogi su se pitali ko je zanosna crnka.

sledeća vest
Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE