Radio BalkanFox

Naučnici tvrde da su žene jači pol! Ovo su argumenti

Hormoni imaju veoma važnu ulogu, pošto je poznato da ženski hormon estrogen podstiče imunološki sistem.

Žene imaju snažniji i agresivniji imunitet od muškaraca, a osim toga, na njih bolje deluju vakcine i brojni lekovi – tvrdi profesor Piter Džonson s klinike na britanskom institutu za istraživanje raka.

Prema njegovoj studiji, u kojoj je istraživao smrtnost od malignog melanoma, muškarci mnogo češće umiru od ove bolesti nego žene, a veruje se da je uzrok tome testosteron, tzv. muški hormon, zbog koga, nažalost, imaju slab imunitet.

– Muški organizam se slabije brani od kancerogenih ćelija i ne uspeva da stopira njihovo širenje u telu poput ženskog – rekao je dr Džonson.

Danci se slažu

Statistika je pokazala i da u gotovo svim populacijama žene žive duže od muškaraca, a nedavno su i danski naučnici ustanovili kako je ženski pol otporniji i jači od muškog.

Foto: Shutterstock

Žene u većini modernih društava žive duže od muškaraca


– Žene u većini modernih društava žive duže od muškaraca, a za to su zaslužni biološki i društveni činioci. Hormoni imaju veoma važnu ulogu, pošto je poznato da ženski hormon estrogen podstiče imunološki sistem – podsećaju danski naučnici.Tvrdi da ima 141. godinu, a istina rastužuje mnoge! Šok saznanje o travarki sa Jamajke koja daje savete za dugovečnost

Zanimljivosti

Tajna dugovečnosti je decenijama tema mnogih naučnika i istraživača koji su posvetili svoj život istraživanjima pokušavajući da dođu do eliksira mladosti.

sledeća vest
Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE