Radio BalkanFox

Održan 10. beogradski Zombie walk

ODRŽAN 10. BEOGRADSKI ZOMBIE WALK U OKVIRU FSSF-A: Drugog dana festivala publici se predstavio reditelj Ričard Stenli (FOTO)

Foto: Daniela Radojković/dozvoljeno objavljivanje

Deseti beogradski Zombie walk održan je u subotu, 30. septembra, u okviru programa drugog dana 17. Festivala srpskog filma fantastike (FSFF). Isti dan publici se u Dvorani Kulturnog centra Beograda (DKC) predstavio i kultni reditelj Ričard Stenli.

Šetnja zombija nastala je sa ciljem promocije filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima. Nakon jubilarne šetnje dodeljene su nagrade za Miss Zombie Walka (Vanja Regoda) i Mister Zombie Walka (Saša, dok je Nori SFX bila zadužena za kostim i šminku), dok je najbolji kosplejer Ksenija Vukotić.

Zombie Walk
foto: Daniela Radojković/dozvoljeno objavljivanje

Najboljom šminkerkom 10. Zombie Walka proglašena je Iva Gavrilović, a najbolji Junior šminker je Tara Đorđević. Žiri desete Zombi šetnje bili su Dejan Ognjanovic, književnik i kritičar, Stefan Milošević Panda, voditelj i Ljubica Dolašević, kostimograf festivala.

Zombie Walk
foto: Daniela Radojković/dozvoljeno objavljivanje

Šetnja, kao i sam FSFF tradicionalno imaju humanitarni karakter. U saradnji sa Dvoranom Kulturnog centra tokom festivala se prikupljaju sredstva za odeljenje dečije onkologije Insititututa za onkologiju i radiologiju Srbije.

Zombie Walk
foto: Daniela Radojković/dozvoljeno objavljivanje

Ričard Stenli je režiser poreklom iz Južne Afrike, čiji su dugometražni filmovi „Hardver“ (Hardware, 1990) i „Peščani đavo“ (Dust Devil, 1992) 1992) postali kultni klasici među ljubiteljima fantastike i horora. Njegov film „Boja izvan ovog svemira“ (Colour Out of Space) sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi prikazan je na ovogodišnjem festivalu. Pre projekcije filma održan je razgovor sa ovim autorom koji je govorio o svojoj dugogorišnjoj karijeri, o nastanku i radu na filmu „Boja izvan ovog svemira“, kao i o saradnji sa čuvenim glumcem na ovom filmu.

Zombie Walk
foto: Daniela Radojković/dozvoljeno objavljivanje

Večeras će, u nedelju, 1. oktobra u 20 časova biti dodeljene nagrade „Koskar. U takmičarskom programu se takmiči se 27 filmova iz Srbije, regiona i sveta u četiri selekcije: međunarodna, regionalna, domaća i selekcija “fantastični klinci”, (nova takmičarska kategorija u okviru koje će se dodeliti nagrada „Mali Koskar“ za mlade autore do 17 godina). O nagradama će odlučivati žiri koji će raditi u sledećem sastavu: Goce Cvetanovski, filmski reditelj iz Makedonije, Branko Tomović, glumac i Boris Trbić, dramaturg. Nakon svečanog proglašenja pobednika biće prikazan dokumentarni film “Na putu ti broć” Dušana Popovića i “Osam očiju” Ostina Dženingsa koji je sniman u Srbiji.

(Kurir.rs)

Kurir
Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE