Radio BalkanFox

ŽENA KUPILA MALO MAČE A POSLE 9 MESECI JEDVA DA GA PREPOZNAJE Kako je ovo moguće? (VIDEO)


„Nismo imali pojma koliko će naše mače postati veliko“, napisala je lepa influenserka uz video koji pokazuje kako se Kusa za manje od godinu dana od mačeta koji staje u šolju za čaj pretvorio u gigantski primerak mačke.

Ono što je još fascinantnije jeste činjenica da će Kusa nastaviti da raste sve do svoje 4. ili 5. godine. Naime, on pripada rasi Maine Coon koja može da raste i razvija se sve do pete godine, za razliku od većine rasa koje prestaju da rastu kada napune godinu dana.

Rasa Mejn kun potiče iz američke države Mejn, po kojoj je vrsta i dobila ime, a zovu je još i plašljivi džin. Mužjaci uglavnom imaju prosečnu težinu od 8 kilograma, a ženke od 5, 5 kilograma. Obično dostižu dužinu od oko 90 centimetara, uključujući rep. Ipak, čini se da je Kusa nadmašio ove dimenzije.

I dok se mnogi plaše ovih mačaka zbog veličine, one su zapravo poslušni i slatki ljubimci, a mnogi ih zovu „zlatnim retriverima u svetu mačaka“. Smatraju se jednom od najinteligentijih vrsta domaćih mačaka, veoma su druželjubive, vole pažnju i žive od 9 do 15 godina.

„Imamo još tri mačke i psa i Kusa je dnu hijerarhije jer je jednostavno previše fin. On je mačka kojoj je veoma potrebna pažnja, voli da budemo fokusirani na njega“, ističe njegova ponosna vlasnica.
Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE